Eventi IPN

La Vita Animata – Het Leven als een Animatie

Een reis in de Italiaanse professionele animatie in de internationale mainstream en onafhankelijke setting

Het evenement  “Het Leven als een Animatie” brengt de Italiaanse professionaliteit op het gebied van verschillende sectoren van de professionele mainstream en onafhankelijke animatie voor het voetlicht. Tevens wordt een mogelijkheid tot networking geboden tussen de professionals en de liefhebbers van deze sector.

Dit evenement wordt georganiseerd door en gehouden in het Italiaans Instituut van Cultuur in Amsterdam in samenwerking met Italian Professionals Netherlands. Om je in te schrijven mail naar ipn.eventi@gmail.com onder vermelding van naam en achternaam en de tag [ANIMAZ] in het onderwerp.

De sprekers van de avond zijn:

Sarah Arduini

Sarah woont in Londen en is een een animator van personages en special effects met behulp van digitale 3D animatie. In het verleden heeft ze gewerkt voor de Moving Picture Company (MPC), en heeft samengewerkt met de Walt Disney Company voor de film Jungle Book, die in 2017 een Oscar heeft gewonnen voor special effects. Momenteel werkt Sarah voor Industrial Light and Magic, het bedrijf dat de special effects heeft gemaakt voor Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park en vele andere succes films. Ze zal vanavond haar werkervaring binnen de studio’s van het het ‘blockbuster systeem’met ons delen.

Cesare Davolio

Cesare is een illustrator, animator en docent “ Illustraties en Animatie” aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. In zijn presentatie zal hij vertellen over zijn werk en het evenwicht tussen het werk voor de pers, de animatie en het lesgeven. Cesare heeft, naast het maken van animated documentaires, illustraties en kinderseries, recentelijk  meegewerkt aan het maken van een ontroerende tekenfilm voor Amnesty International. De afwisseling van cultureel werk en commercieel werk is een inspiratie voor zijn persoonlijk werk geworden.

Virgilio Villoresi

Virgilio komt voor ons uit Milaan en is een onafhankelijke animator. Hij zal vanavond spreken over zijn werk in “stop-motion”. Dit werk heeft hem bekendheid gegeven in de reclame sector. Hij heeft bijvoorbeeld reclame spots gemaakt voor grote namen zoals Valentino, Moleskine, Vogue en Sammontana. Zijn persoonlijke stijl is geïnspireerd op de film illusies van Georges Méliès en zijn oorspronkelijke special effects.

Datum: Zaterdag 25 november 2017 van 15.00 tot ongeveer 17.00

De recente filmproducties brengen talenten naar voren die artistieke creativiteit met technologie weten samen te brengen. Veel van deze creatieve talenten zijn Italiaans en ze werken vaak bij belangrijke bedrijven die video’s en films produceren, gerespecteerd in binnen- en buitenland.

Het evenement zal in het Engels plaatsvinden en zal geleid worden door een expert in de sector: Tess Martin van Manifest

Na de presentatie door de directeur van het Italiaans Instituut van Cultuur in Amsterdam, mevrouw Carmela Callea, zullen drie professionals in de wereld van de professionele animatie hun werk en hun ervaring met het publiek delen. Ze zullen hierbij het belang van het Italiaanse aandeel in dit artisieke gebied uiteenzetten in de internationale setting. Hierna zal er gelegenheid zijn voor vragen. Het Italiaans Instituut van Cultuur zal na afloop een hapje en een drankje aanbieden.

Many thanks to Sigrid Stroux for providing the Dutch version of this webpage.